magyar iskola regensburg pántlika gyere

 

Pántlika tánccsoport gyermekeknek és felnőtteknek

 

A kétheti rendszerességgel zajló gyermekfoglalkozásokon a 4-7 éves korú gyerekek megismerkedhetnek a magyar népi játékok gazdag és változatos világával, dalokkal, hagyományokkal, játékfűzésekkel, életkoruknak megfelelő tánc- és mozgásanyaggal. A foglalkozások témáit, játékait a természet rendje, az évszakok, a hónapok és az időjárás változásai adják, melyek a magyar óvodában használt énekekben, mondókákban, rigmusokban tükröződnek.

Időpont:

kéthetente szombatonként

12:15-13:00 óra


Helyszín:

Pater-Rupert-Mayer-Zentrum, Puricellistr. 5

93049 Regensburg


Érdeklődni:

Eilerné Farkas Éva

0941/38396162


E-Mail:

pantlika.regensburg@gmail.com


A felnőtt Pántlika néptánccsoport a Gyere! Magyar Kulturális Egyesület keretein belül alakult meg 2018. áprilisában, ahova folyamatosan várjuk a táncolni vágyó magyar fiatalokat és felnőtteket.
Célunk, hogy tevékenységünkkel a magyarság örökségének  és kultúrájának kincseit közvetítsük, képviseljük a néptánc értékeit, hagyományait; a jeles napokat és szokásokat a néptáncok, népdalok megismertetésével, továbbadásával elevenítsük fel.
Feladatunk, hogy hozzánk hasonló szervezetekkel építsünk és ápoljunk kapcsolatot és minél több generációnak adjuk át kulturális értékeinket.

Időpont:

- jelenleg szervezés alatt -


Helyszín:

- jelenleg szervezés alatt -


Érdeklődni:

Eilerné Farkas Éva

0941/38396162

Facebook: Pántlika Éva


E-Mail:

pantlika.regensburg@gmail.com

ovodaeva@gmail.com