Pitypang Iskola

 

Minden csoportunkban differenciált munka keretében, játékosan, az élménypedagógia módszereit alkalmazva zajlik a magyar mint származási nyelv (olvasás, helyesírás, beszéd) és az országismereti tantárgyak (történelem, földrajz, néprajz, zene) oktatása. Minderre alkalmanként 4x45 perc áll rendelkezésünkre. A tananyag kiválasztásakor figyelembe vesszük, hogy a gyerekek különböző szintű magyar nyelvi tudással rendelkeznek.
Fő célunk, hogy a diákok megtanuljanak helyesen, kifejezően, szépen magyarul beszélni, írni. Klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek segítségével tanulják a folyékony és értelmes olvasást, szövegértési gyakorlatokat végeznek. Fontos, hogy megismerjék a magyar kultúrát, ismerjék és ápolják hagyományainkat, magyar identitásuk erősödjön.
Tanmeneteinket sokéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok állították össze, tantervünket a Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felel
ős Főosztály (NOF) hagyta jóvá.
Tanáraink, tanítóink rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, elsősorban a budapesti Balassi Intézet programjaiban, valamint az egyesületünk által helyben rendezett, magyarországi szakemberek által tartott képzéseken.

 

Csoportjaink:

1.) 1-2. osztály

2.) 3. osztály

3.) 4-5. osztály

4.) 6-8. osztály

5.) 9-11. osztály

Időpont:

kéthetente szombatonként

10:00-13:00 óra (4x45 perc)

(a meghírdetett időpontokban - lásd főoldal)


Helyszín:

Pater-Rupert-Mayer-Zentrum

Puricellistr. 5

93049 Regensburg


Érdeklődni:

Tel.: 

Hirzel-Szalóczi Emese

0178/8774454