Pitypang Iskola

 

Minden csoportunkban differenciált munka keretében zajlik a magyar mint származási nyelv (olvasás, helyesírás, beszéd) és az országismereti tantárgyak (történelem, földrajz, néprajz, zene) oktatása. Minderre alkalmanként 4x45 perc áll rendelkezésünkre. A tananyag kiválasztásakor figyelembe vesszük, hogy a gyerekek különböző szintű magyar nyelvi tudással rendelkeznek. Annak érdekében, hogy a tanítást olyan szinten játékossá, élményszerűvé tegyük, ahogyan mi azt szeretnénk, a magyarországi általános iskola alsó tagozatos tananyagát hat év alatt sajátítják el a tanulók. Így marad mindig még idő kézműveskedésre vagy a magyar nyelvhasználatot fejlesztő játékokra. A tanév végén kortárs magyar gyerekirodalmi könyveket ajándékozunk minden tanulónknak és óvodásunknak.
Fő célunk, hogy a diákok megtanuljanak helyesen, kifejezően, szépen magyarul beszélni, írni. Klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek segítségével tanulják a folyékony és értelmes olvasást, szövegértési gyakorlatokat végeznek. Fontos, hogy megismerjék a magyar kultúrát, ismerjék és ápolják hagyományainkat, magyar identitásuk erősödjön.
Tanulóink egy csoportja a magyargyerek.com nemzetközi levelezőversenyen is részt vesz.
Tanmeneteinket sokéves tapasztalattal rendelkező pedagógusok állították össze, és a Balassi Intézet 2014 szeptemberében hagyta jóvá.
Tanáraink, tanítóink rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, elsősorban a budapesti Balassi Intézet programjaiban.
A gimnázium felsőbb évfolyamaira járó diákok ECL magyar nyelvvizsgára való felkészítését is vállaljuk.

 

Csoportjaink:

1.) 1. osztály

2.) 2. osztály

3.) 3. osztály

4.) 4-5. osztály

5.) 6-7. osztály

Időpont:

kéthetente szombatonként

10:00-13:00 óra (4x45 perc)

(a meghírdetett időpontokban - lásd főoldal)


Helyszín:

Pater-Rupert-Mayer-Zentrum

Puricellistr. 5

93049 Regensburg


Érdeklődni:

Tel.: 

Hirzel-Szalóczi Emese

0178/8774454